Jika sukakan rasa yang lebih pedas, anda boleh juga menambahkan cili padi pada kuantiti yang agak banyak. Sesuai dimakan panas
BAHAN-BAHAN:
1 ekor ikan pekasam
3 tangkai cili kering
1 biji bawang merah
Air perahan lemon
CARA MEMASAK:
1 Goreng ikan pekasam sehingga garing. Asingkan.
2 Goreng cili kering bersama bawang merah yang telah dimayang halus. Masak sehingga kekuningan.
3 Tuangkan gorengan tadi ke atas ikan pekasam.
4 Perahkan lemon di atasnya.
5 Sedia dinikmati.
SELAMAT MENCUBA :)
Jika berminat boleh pm Facebook Pekasam Daging A&R
Self Collect & Cash On Delivery : sekitar Alor Setar, Jitra, Kedah
Courier : SELURUH MALAYSIA
SMS/Call : 019 4093080 (ema)9.30pg-6.30ptg
Courier : SELURUH MALAYSIA
SMS/Call : 019 4093080 (ema)9.30pg-6.30ptg
No comments:
Post a Comment