bahan-bahan:
1.2 ekor ikan pekasam
2.1biji jantung pisang (rebus)
3.2cawan santan pekat
bahan kisar:
1.10 biji cili padi
2.kunyit hidup
3.kencur
4.2 ulas bawang merah
5.2 biji buah keras
6.garam,aji secukup rasa
cara menyediakan:
1.ikan pekasam yang telah dibersihkan dimasukkan kedalam periuk.
2.masukkan bahan kisar,garam,gula dan aji
3.masukkan jantung pisang
4.masukkan santan dan renehkan hingga kuah pekat
5.bila kuah dah pekat dah masak dan dah cukup rasa matikan api dan angkat.
SELAMAT MENCUBA ♥:)
Pekasam Daging dan Ikan A&R Ready Stock
Jika berminat boleh pm Facebook Pekasam Daging A&R
Self Collect & Cash On Delivery : sekitar Alor Setar, Jitra, Kedah
Courier : SELURUH MALAYSIA
SMS/Call : 019 4093080 (ema)9.30pg-6.30ptg setiap hari kecuali JUMAAT dan CUTI UMUM.
Courier : SELURUH MALAYSIA
SMS/Call : 019 4093080 (ema)9.30pg-6.30ptg setiap hari kecuali JUMAAT dan CUTI UMUM.
No comments:
Post a Comment