- Pekasam ini dibuat secara pemerapan berperingkat.
- Terdapat 2 agen pemeraman iaitu garam dan beras. Maksud pemerapan berperingkat ini ialah ikan2 ini diperap dengan setiap agen pemeraman ini secara berasingan dalam tempoh yang berbeza bagi setiap agen. Kaedah ini menghasilkan rasa keenakan ikan pekasam yang sebenarnya.
- Diperap dalam tempoh yang lama iaitu 18 hari.
- Tidak banyak pengeluar yang memerap sebegini lama kerana mahu cepat memenuhi permintaan pelanggan walaupun terpaksa menggadai kualiti ikan pekasam tersebut.
- Menggunakan ikan segar.
- Hanya ikan2 yang segar dan baru dipilih untuk diperap.
- Kebersihan diutamakan.
- Ikan2 ini disiang dan dibersihkan dengan sempurna.
Siapa yang berminat boleh pm Facebook https://www.facebook.com/pekasamAnR atau
call/sms 019 4093080(ema) untuk sebarang pertanyaan...
No comments:
Post a Comment